Loading Events

« All Events

Shambhala Training 1: De Kunst van het Menszijn

November 12 @ 8:00 pm - November 14 @ 6:00 pm Europe/Amsterdam

EUR 160

with Acharya Samten Kobelt
Contact person: Sybren Post

Weekend gegeven door Acharya Samten Kobelt.

Lezingen zijn in het engels, vertaling naar het nederlands beschikbaar op verzoek
 

 

Dit weekendprogramma biedt een introductie in de visie en meditatie van het Shambhala-boeddhisme. Die visie is dat ieder mens een natuurlijke bron van wakkerheid en compassie heeft, die we kunnen ontdekken, cultiveren en uitdrukken in ons leven. Door meditatie openen we ons meer en meer naar onszelf en naar de wereld om ons heen. Dan kunnen we ons ook gaan ontspannen in de frisheid van het huidige moment, ongeacht wat zich aandient in onze ervaring. Dit pad staat open voor iedereen die helderheid van geest, onbevreesde zachtmoedigheid en daadkracht wil ontwikkelen. De eenvoudige en diepgaande meditatietechniek van opmerkzaamheid en bewustzijn die hierbij wordt gebruikt, kan mensen van elke spirituele traditie en manier van leven ten goede komen.

Het programma staat open voor mensen met en zonder ervaring in meditatie of boeddhisme.

Het programma omvat:
– Lezingen en meditatie-instructie
– Geleide mindfulness-meditatiebeoefening
– Individuele meditatie-instructiegesprekken
– Mindfulness in beweging zoals loopmeditatie en yoga.
– Uitwisseling in kleinere groepen

Over Acharya* Samten Kobelt

Samten Kobelt groeide op in de buurt van Zürich, Zwitserland, waar hij sinds 2013 weer woont. In 1984 ontmoette hij de Shambhala-leringen aan de Naropa Universiteit en begon met meditatie. In 1985 ontmoette hij Trungpa Rinpoche in Duitsland en werd zijn leerling. Hij was Resident Director van Shambhala Training in Bern en coördineerde de eerste twee krijgersbijeenkomsten in Europa. Samten bracht 10 jaar door in de belangrijkste Shambhala-landcentra in Noord-Amerika waar hij een leerling werd van Sakyong Mipham Rinpoche. Hij was zes jaar directeur van Marpa House en drie jaar shastri van het Boulder Shambhala Center.

Samten is geïnteresseerd in de geest-lichaam verbinding en de toepassing daarvan in de samenleving sinds hij begon met mediteren. Hij beoefent en onderwijst Contemplatieve Danspraktijk, ontwikkeld door Barbara Dilley; Lujong (Tibetaanse Yoga) overgedragen door Khenpo Tsultrim Gyamtso Rinpoche; Bugaku (Japanse Hofdans) van Togi Sensei via Arawana Hayashi; en Qigong in de lijn van Eva Wong.

*Acharya is een Sanskriet woord dat ‘leraar’ betekent. Binnen Shambhala zijn het seniorleraren die door Sakyong Mipham Rinpoche zijn gemachtigd om hem en de Kagyu-, Nyingma-, en Shambhala-tradities waarvan hij de houder is, te vertegenwoordigen.

Over Shambhala Training

Shambhala Training, ontwikkeld door Chögyam Trungpa in 1976, biedt onderricht dat gebaseerd is op de visie dat ieder mens een natuurlijke bron van aangeboren wakkerheid heeft die we kunnen ontdekken, cultiveren en uitdrukken in ons leven. Deze training heet “Het Hart van Krijgerschap” en bestaat uit vijf weekendprogramma’s die meditatietraining en -oefening, lezingen door ervaren instructeurs, persoonlijke interviews en groepsdiscussies omvatten. Niveaus I-V bieden een sterke basis in meditatiebeoefening van mindfulness-bewustzijn, waarbij de nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van echtheid, zelfvertrouwen, humor en waardigheid binnen de complexiteit van het dagelijks leven. De training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren meditators. Het eerste weekend is getiteld ‘De Kunst van het Mens Zijn’.

Other cost options (see details on registration page)
USD 100
USD 200
USD 65

Details

Start:
November 12 @ 8:00 pm Europe/Amsterdam
End:
November 14 @ 6:00 pm Europe/Amsterdam
Cost:
EUR 160
Event Categories:
,
https://shambhala.nl/registration/?action=form&id=487283&utm_source=event-calendar

Organizer

Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam
Phone:
(0)20 679 4753
Email:
amsterdam@shambhala.nl
View Organizer Website

Venue

Grote schrijnruimte – Amsterdam
1e Jacob van Campenstraat 4
Amsterdam, 1072 BE NETHERLANDS
+ Google Map
Phone:
(0)20 679 4753
View Venue Website
Translate »