Loading Events

« All Events

Open meditatieavond en dharma studie (live)

November 3 @ 7:45 pm - 9:15 pm Europe/Amsterdam

Contact person: Alexandra de Jong

Altijd haast en geen tijd? Kom met meditatie in het huidige moment en kom erachter: van niets is er zoveel als van tijd. Ontdek de voordelen van meditatie!

We beoefenen Shamatha-meditatie en een van de studenten geeft een korte inleiding en samenvatting van hoofdstuk 15 uit het boek JE GEEST ALS BONDGENOOT van Sakyong Mipham Rinpoche. We raden aan om thuis vooraf het hoofdstuk te lezen. Er is gelegenheid voor onderlinge uitwisseling.

We beoefenen vanavond Shamatha-meditatie. Bij Shamatha-meditatie – ‘in vrede verkeren’ trainen we onze geest in stabiliteit, helderheid en kracht. De conditie van onze geest is bepalend in ons dagelijks leven en voor alles in ons leven gebruiken we onze geest. Het trainen van de geest helpt ons om voor het meest essentiële aspect van ons leven, de geest, te zorgen. Dankzij deze meest fundamentele vorm van zitmeditatie ontdekken we dat de geest ons kan ondersteunen, we in vrede kunnen verkeren. Onze natuurlijke vrede kennen is de basis voor elk spiritueel pad – het begin en de basis voor iedereen die moedig genoeg is om echt geluk te zoeken.

Deze oefening, waarbij we de adem gebruiken, is ontwikkeld in de boeddhistische traditie. We leren door stil te zitten en onze geest te trainen om bij de adem te blijven. Door gedachten te erkennen, herkennen we de beweging van de geest, de wildheid van de verwarde geest. Op de avonden bij Shambhala Meditatie Groep Bussum kan je ‘gewoon’ komen mediteren. Ook kan je, als je belangstelling hebt, kennis nemen van en deel te nemen aan het Shambhala boeddhistische pad.

Na de meditatie en uitwisseling kun je een kopje thee blijven drinken en gebruik maken van onze bibliotheek.

Als je voor de eerste keer wilt komen mail vooraf even naar [email protected] zodat we een afspraak met je kunnen maken voor een kennismakingsgesprek. Je krijgt dan onder andere uitleg over hoe meditatie bij ons in zijn werk gaat en wat praktische informatie.

De bijeenkomst is gratis. Als je voor- of achteraf  een hartegift wilt doen kan dat aan: Shambhala Studiegroep Bussum         NL51 TRIO 0390 1261 36           onder vermelding van  “Hartegift Meditatie Bussum 3-11-2021”

Details

Date:
November 3
Time:
7:45 pm - 9:15 pm Europe/Amsterdam
Event Category:
https://shambhala.nl/calendar-details/?id=488657

Organizer

Shambhala Meditatie Groep Bussum
Email:
bussum@shambhala.nl
View Organizer Website

Venue

Bussum
Bremstraat 3
Bussum, 1402 BD NETHERLANDS
+ Google Map
View Venue Website
Translate »