Loading Events
Location: Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam

This Sacred Journey

Wat er gebeurt als we sterven is misschien wel de meest kwellende vraag van het menselijk bestaan. De meesten van ons zullen, als we aan de dood denken (of de grondeloosheid van het leven zelf), verdriet voelen of angst. Door angst voor de dood missen we echter in ons dagelijks leven ontelbare mogelijkheden om te werken met verandering en verlies als middelen om onze hart en geest te openen.

In deze videocursus neemt Pema Chödrön ons mee op een reis door de Tibetaans boeddhistische visie op het stervensproces – van de oplossing van ons gevoel van ‘zelf’ tot de wonderbaarlijke vertoning van energieën in de bardo’s, tot de chaos van wedergeboorte. En dat op een manier die deze esoterische lessen praktisch en herkenbaar maken in ons dagelijks leven. We trainen hoe we moediger, wijzer en met meer compassie kunnen zijn.

Pema Chödrön heeft zich toen ze zich in het negende decennium van haar leven bevond, een jaar in eenzame retraite teruggetrokken. Zij heeft gedurende die periode diepgaand gewerkt met traditioneel Tibetaans boeddhistische leringen over de dood, inclusief de leringen over de bardo’s gebaseerd op het Tibetaanse Dodenboek. De cursus brengt je in aanraking met de vruchten hiervan.

 

We gaan mediteren, bekijken de video’s, bespreken deze en wisselen uit met elkaar. De video’s zijn in het Engels. De begeleiding is in het Nederlands.

Of je nu al langer beoefenaar bent of een enthousiaste beginneling of iets er tussenin, deze cursus biedt je lessen en middelen waarmee je het geheel van je menselijke ervaring – inclusief je dood – kunt omarmen als een heilige reis.

 

LET OP: Het is mogelijk tegen reductie deze cursus te combineren met de bespreking van Pema’s boek ‘Elk Einde een Nieuw Begin’ (Engelse titel: ‘How we Live is How we Die’) over bardo-onderricht. De videocursus is enkele jaren geleden gegeven en opgenomen. Het boek is iets later in 2022 uitgegeven n.a.v. de corona-pandemie. De boekbespreking wordt geheel in het Nederlands gehouden en kan ook apart gevolgd worden.

Zie daarvoor de aparte aankondigingen op deze website voor data, prijzen en registraties.

 

We verzoeken je het cursusgeld tijdig over te maken naar Triodos-bank rekeningnummer NL52TRIO0254677452 t.n.v. Shambhala Centrum Rotterdam o.v.v. Video-cursus Pema.

 

Tijden videocursus op zes zaterdagen: Van 13.00 – 16.30 uur met inloop vanaf 12.30 uur.

Cursusdata en -prijzen videocursus

Op de zes zaterdagen:

5 oktober 2024

9 november 2024

7 december 2024

25 januari 2025

22 februari 2025

22 maart 2025

Deelnameprijs €145

Leden €105

Jongeren/minima €70              

Solidariteitsprijs €165

 

Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam
See all events in Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam
2024-06-25 21:30:41