Program Details

" width="150" align="right">

Introductieweekend “de Weg van de Maan”


with Han de Wit
February 23 / 9:00 AM - February 24 / 6:00 PM

De Sakyong heeft de Sadhana van Vriendelijkheid en de Verhandeling over Vriendelijkheid samengesteld om een dieper begrip van de mahayana visie en -beoefening binnen de Shambhala gemeenschap te brengen. Om hiermee zowel de gemeenschap te versterken alsook de leden de kracht te geven om uit te reiken naar de samenleving in zijn totaliteit.


De Weg van de Maan bestaat uit drie componenten: samen studeren, beoefenen in zogenaamde ‘vriendelijkheidskringen’ [ kleine huiskamer – studiegroepen ]. Een jaar lang trainen we in Lojong en het ons verplaatsen in anderen om ons krijgershart verder te openen en als een uitdrukking van zelfloosheid.


De Weg van de Maan start met een introductieweekend, waarin de volledige lung van de Sadhana van Vriendelijkheid wordt gegeven en een overzicht van de visie mbt de sociale beoefeningen van de Weg van de Maan. Deelname aan
het introductieweekend is een vereiste voor het deelnemen aan het vervolgtraject.


De Weg van de Maan is voor krijgers, die het Rigdenweekend hebben gedaan en lid zijn. Het is een verdere verbinding met de Sangha en de samenleving in zijn geheel. De leringen zijn praktisch, ongewoon en zeer toegankelijk. Ook Vajrayāna studenten en studenten die in het verleden Warrior Assembly hebben gedaan, zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit proces.


We bieden het introductieweekend aan in vier centra om zoveel mogelijk krijgers in de gelegenheid te stellen deze bijzondere leringen als gemeenschap te bestuderen en beoefenen. Het hoeft dus niet in je eigen centrum te worden
gevolgd. Het vervolg zal wel binnen de centra vormgegeven worden waarbij de shastri’s een coördinerende rol zullen hebben.


Data :
Arnhem         19 – 21 okt. 2018; acharya Marianne Bots
Leiden             2 -  4 nov. 2018; acharya Marianne Bots
Rotterdam     11 – 13 jan. 2019; acharya Marianne Bots
Amsterdam    22 - 24 febr. 2019; acharya Han de Wit


Shambhala houdt haar programma’s graag toegankelijk voor iedereen. Als je beperkte financiële mogelijkheden hebt, neem dan vóór registratie contact op met de coördinator financiën: [email protected] We kunnen altijd korting en/of betaling in termijnen afspreken. Jongeren en minima kunnen meedoen tegen gereduceerd tarief. Jongeren en minima zijn scholieren en studenten onder de 25 jaar of mensen levend van een minimum inkomen. Kun je je meer veroorloven? Graag!


Betaling kan contant of op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie. Bij afmelding minder dan een week voor aanvang van de cursus brengen we € 15,- in rekening voor reeds gemaakte kosten.

Go to Amsterdam's website