Program Details

Shambhala Training 1: De Kunst van het Menszijn


with Samten Kobelt
November 12 / 8:00 PM - November 14 / 6:00 PM

Dit weekendprogramma biedt een introductie in de visie en meditatie van het Shambhala-boeddhisme. Die visie is dat ieder mens een natuurlijke bron van wakkerheid en compassie heeft, die je kunt ontdekken, versterken en uitdrukken in je leven. Door meditatie open je je meer en meer naar jezelf en naar de wereld om je heen. Je leert ontspannen in de frisheid van het huidige moment, ongeacht wat je tegenkomt in je ervaring.


Het is een pad dat open staat voor iedereen die helderheid van geest wil ontwikkelen, onbevreesde zachtmoedigheid en daadkracht. In de meditatie leer je meer opmerkzaam zijn en bewust te worden. Het is een meditatievorm die iedereen ten goede komt, los vanuit welke spirituele traditie je leeft en hoe je je leven leeft.


In het programma doe je mee aan:
- Lezingen en meditatie-instructie
- Geleide mindfulness-meditatiebeoefening
- Individuele meditatie-instructiegesprekken
- Mindfulness in beweging zoals loopmeditatie en yoga.
- Uitwisseling in kleinere groepen


Je kunt deelnemen ongeacht of je wel of niet ervaring hebt in meditatie of boeddhisme.


 


De lezingen worden in het Engels gegeven, vertaling naar het Nederlands is beschikbaar.De leraar


Dit eerste weekend wordt gegeven door Acharya Samten  Kobelt; Acharya is een Sanskriet woord dat ‘leraar’ betekent.


Samten Kobelt groeide op en woont momenteel in de buurt van Zürich, Zwitserland. Hij was Resident Director van Shambhala Training in Bern en bracht 10 jaar door in de belangrijkste Shambhala centra in de VS waar hij een leerling werd van Sakyong Mipham Rinpoche. Sinds hij begon met mediteren is Samten gefascineerd door de verbinding tussen geest en lichaam en hoe zich dat manifesteert in de samenleving.


Over Shambhala Training


Shambhala Training werd ontwikkeld door Chögyam Trungpa in 1976, grondlegger van de Shambhala-beweging in het Westen. Als je meer daarover wilt weten, kun je dat terugvinden op https://shambhala.nl/shambhala-training/ De training is gebaseerd op de visie dat ieder mens een natuurlijke bron van aangeboren wakkerheid heeft die we kunnen ontdekken, versterken en uitdrukken in ons leven. Deze training heet Het Hart van Krijgerschap en bestaat uit vijf weekendprogramma's. Niveaus I-V bieden een sterke basis in meditatiebeoefening van mindfulness-bewustzijn.

Go to Amsterdam's website