Loading Events
  • This event has passed.

Qigong Level 3

Explore this recorded Shambhala Online course at your own pace.

 
Niveau 3 De Kalebas en Ketel: Chinese Geneeskunde en Qigong

Let op!  Vereiste: Qigong 1 en 2.

De relatie tussen Chinese Geneeskunde en Qigong kent een lange geschiedenis, waarbij ze elkaar wederzijds beïnvloeden in hun benadering van gezondheid en een lang leven. De Kalebas is het symbol van de Chinese geneeskunde, en de Ketel het symbol van de Taoïstische kunsten van gezondheid en een lang leven.

Je introductie tot de Kalebas en de Ketel begint met Hua Tu Five Animals Qigong, een van de meest bekende systemen van gezondheidspraktijken. Hua Tu was de grondlegger van de Chinese geneeskunde en zijn dierlijke Qigong-vormen zijn ontworpen om zowel de fysieke als de energetische gezondheid te verbeteren. In deze Qigong traint de tijger de kracht van de pezen, de beer traint de botsterkte, het hert concentreert zich op het behouden van generatieve energie, de aap traint behendigheid en de vogel stuurt energie van de basis van de wervelkolom naar het hoofd.

Terwijl je de Kalebas en de Ketel blijft verkennen, betreed je de wereld van Immortals’ Guide to Self Massage and Breath Regulation en de Red Phoenix Calisthenics. Hier leer je hoe je ademhalings-regulatietechnieken kunt gebruiken om aan specifieke gezondheidsbehoeften te werken, zoals het verbeteren van de knie- en heupmobiliteit, het introduceren van flexibiliteit in pezen en ligamenten, het uitlijnen van de wervelkolom, het stimuleren van de groei van het beenmerg en het versterken van de Qi die is opgeslagen in de interne organen. 

Het hoogtepunt van Qigong 3 is een avondoefening die is ontworpen om de botten te versterken en de beenmergdichtheid te verhogen. Het minimaliseren van het risico op botbreuken en breuken is een belangrijk onderdeel van de preventieve geneeskunde.

Onze verkenning van de wereld van de Kalebas en de Ketel eindigt met het leren hoe we de Qi die circuleert diep in het lichaam kunnen laten doordringen. Nadat we Qi door het lichaam hebben bewogen, rusten we in de ontspannen stilte van nog vier staande Qigong-houdingen, waardoor wat we hebben beoefend langdurige voordelen heeft.

 
 
BELANGRIJK: om door te gaan naar niveau 4 is het verplicht om aanwezig te zijn bij al het onderricht en de oefeningen.
 
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Registreer dus tijdig.
 
Het programma wordt onderwezen in het Engels. Live vertaling is mogelijk. 
 
——–
 

Betaling kan op NL52 TRIO 0254677452 aan ‘Shambhala Centrum Rotterdam’ onder vermelding van de titel van dit programma. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie. Bij afmelding minder dan een week voor aanvang van de cursus brengen we € 15,- in rekening voor reeds gemaakte kosten.

Over de leraar Mathias Ponkracz:
Mathias studeert sinds 2008 Qigong van de Xiantiän Wujimen-lijn bij Eva Wong en geeft al enkele jaren les op introductieniveaus.

Mathias Pongracz ‘struikelt’, zoals hij het noemt, al bijna veertig jaar op het pad van de Dharma. Hij studeerde begin jaren tachtig bij Chögyam Trungpa Rinopche en diende 16 jaar lang als acharya (senior leraar) in Shambhala voor zijn zoon Sakyong Mipham Rinpoche.

Hij volgde ook tientallen jaren zenbeoefening onder leiding van Kobun Chino Roshi en fungeert als leraar in zijn lijn.

Mathias geeft les in MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en studeerde bij Jon Kabat Zinn voordat MBSR wijdverspreid werd in Frankrijk.

Hij leidt al een tijdje zen-, boeddhistische en seculiere meditatieretraites in Frankrijk, Oostenrijk, België en Hongarije.

Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam
See all events in Shambhala Meditatie Centrum Rotterdam
2024-06-20 01:53:56