Loading Events
, ,
Location: Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam

Samenstudiegroep ‘Actieve hoop’

Explore this recorded Shambhala Online course at your own pace.

Joanna Macy’s boek sluit goed aan bij de visie van Shambhala, waarbij het gaat om het innemen van je plaats in de wereld en anderen te helpen. Het Shambhalapad is geen pad om je terug te trekken uit de wereld, maar juist om betrokkenheid met je omgeving verder te ontwikkelen. 

 

Het boek ‘Actieve hoop’ laat zien hoe we temidden van een planetaire noodsituatie de moed en de kracht kunnen verzamelen om met deze crisis om te gaan. De auteurs presenteren in dit boek een praktische methode waarmee we ons kunnen bevrijden van de machteloosheid en moedeloosheid tegenover de omvang van de problemen die op ons afkomen. Hun werkwijze bevat elementen uit de mythologie, moderne psychologie, spiritualiteit en holistische wetenschap en geeft je hanteerbare instrumenten om de chaos waarin we zitten onder ogen te zien en een actieve rol te spelen in de ‘Grote Ommekeer’. Deze ommekeer begint bij een verandering van jezelf. Als je gewoonten opgeeft, wordt een nieuwe kracht geboren, die je wellicht in staat stelt een nieuwe wereld te bouwen.

 

Geplande data bijeenkomsten:

di  26 maart
di 9 april
di 23 april
di 14 mei
di 28 mei
di 18 juni

 

Contactpersoon voor vragen: Mandy Leidekker, [email protected] of Iris Maher, [email protected] 

 

Het boek Actieve hoop dien je zelf aan te schaffen. De Nederlandse editie kost € 25,00. De Engelse versie kost € 17,00.  Let erop dat je de gereviseerde editie van november 2022 aanschaft.

Voor onze eerste bijeenkomst gaan wij hoofdstukken 1 en 2 bespreken, dus graag deze 2 hoofdstukken vooraf lezen.

Betaling kan op NL43 TRIO 0212 4980 37 aan ‘Shambhala Centrum Amsterdam’ onder vermelding van ‘Actieve hoop’. Bij geannuleerde deelname geldt volledige restitutie. Bij afmelding minder dan een week voor aanvang van de cursus brengen we € 10,- in rekening voor reeds gemaakte kosten.

 

 

De avond ziet er als volgt uit:

19.00: inloop en thee

19.30: start avond

19.30-19.45: meditatie

19.45-21.15: bespreking hoofdstukken en uitwisseling

21.15: afronding

21.30: einde avond

 

 

Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam
See all events in Shambhala Meditatiecentrum Amsterdam
2024-04-18 02:01:38